Sardinky s bazalkou a smaženými rajčaty
30 min.
Ingredience
- 1000gramůSardinka obecná
- 100gramůBazalka
- 600gramůRajčata
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 2gramyKmín mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
37 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané sardinky osolíme, okmínujeme a usmažíme v pánvi na oleji z obou stran dozlatova. Lístky bazalky posekáme najemno, polovinou posypeme teplé sardinky a polovinu zatím dáme stranou. Rajčata nakrájíme na silnější plátky, vložíme do pánve do výpeku po sardinkách a osmahneme z obou stran. Sardinky upravíme na talíře, doplníme smaženými rajčaty, která zakápneme citronovou šťávou a posypeme zbytkem bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.