Sardinky s kaviárovým máslem a sýrem
65 min.
Ingredience
- 1kilogramSardinka obecná
- 80gramůSýr Parmezán
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 70gramůMáslo čerstvé
- kaviárové máslo
- 3lžíceKaviár
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
66 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
143 mg
Cukr
556 mg
Postup přípravy
- 1Do misky dáme měkké máslo, kaviár a máslo, dobře vymícháme. Tvrdý sýr nastrouháme, omyté sardinky rozřízneme od řitních otvorů k hlavám, vyjmeme vnitřnosti a hlavy odřízneme. Sardinky dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Z ryb opatrně vyjmeme páteře a rozložíme je na pracovní desku (kůží dospod). Každou sardinku potřeme kaviárovým máslem a zavineme do závitku. Pekáček vytřeme máslem (50 g), závitky klademe těsně vedle sebe. Posypeme je sýrem, strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem (50 g) a vložíme péct do předehřáté trouby. Omyté snítky kopru odložíme do misky.
- 2Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 minut (do měkka). Sýr by se měl roztéct a získat zlatavou barvu. Závitky poklademe na talíře, ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.