Sardinky s kaviárovým máslem a sýrem

65 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
66 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
143 mg
Cukr
556 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme měkké máslo, kaviár a máslo, dobře vymícháme. Tvrdý sýr nastrouháme, omyté sardinky rozřízneme od řitních otvorů k hlavám, vyjmeme vnitřnosti a hlavy odřízneme. Sardinky dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Z ryb opatrně vyjmeme páteře a rozložíme je na pracovní desku (kůží dospod). Každou sardinku potřeme kaviárovým máslem a zavineme do závitku. Pekáček vytřeme máslem (50 g), závitky klademe těsně vedle sebe. Posypeme je sýrem, strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem (50 g) a vložíme péct do předehřáté trouby. Omyté snítky kopru odložíme do misky.
  • 2
    Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 minut (do měkka). Sýr by se měl roztéct a získat zlatavou barvu. Závitky poklademe na talíře, ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.