Sardinky v aspiku
60 min.
Ingredience
- 200gramůRohlíky bílé
- 15gramůSůl
- 200mililitrůVývar rybí
- 20gramůCitrony
- 25gramůŽelatina
- 400gramůSardinka obecná
- 50gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Sardinky vykucháme, odřízneme hlavy, opatrně vyjmeme páteř a filátka rozložíme na vál. Na každé filátko nasypeme trochu posekaného kopru a zabalíme do závitku. Zpevníme párátky a vyskládáme do pekáčku, podlijeme osoleným rybím vývarem a dáme zapéct. Pečeme 10 minut.
- 2Závitky rozdělíme do aspikových formiček, na každé položíme plátek citronu, ve vývaru v pekáčku uvaříme želatinové plátky podle návodu a zalijeme závitky. Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.