Saté špízky s burákovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 1kusZázvor celý
- 300mililitrůKokosové mléko
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1,5lžičkyPasta Sambal Oelek
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 4lžičkyCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceLimetková šťáva
- 100gramůOřechy burské pražené
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
18 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na tenké, cca 10 cm dlouhé proužky. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a polovinu smícháme s 50 ml kokosového mléka, sójovou omáčkou, polovinou lžičky sambalu, koriandrem, polovinou cukru a osolíme. Poté vše svaříme na marinádu. Vložíme do ní maso, promícháme a necháme cca 2 hodiny odležet v lednici. Špejle mezitím namočíme do vody.
- 2Na omáčku nasekáme najemno burské oříšky, smícháme se zbytkem zázvoru, zbytkem kokosového mléka, zbytkem sambalu a cukru, přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí a limetkovou šťávou.
- 3Proužky masa napícháme na špejle do tvaru vlnovky a na grilu nebo rozpáleném oleji opékáme z každé strany cca 3-4 min. Podáváme horké, s připravenou burákovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.