Šátečky s hruškovo-jablkovou náplní
50 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
- ovocná náplň
- 200gramůJablka
- 200gramůHrušky
- 50gramůHrozinky
- 70gramůDžem jablečný
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusCukr skořicový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
118 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme sladkokyselá jablka se zralými hruškami. Rozkrájíme je, zbavíme semínek. Ovoce nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Omyjeme a necháme okapat hrozinky, které přidáme do mísy. Ovoce smícháme s jablečným džemem, který jsme si trochu rozehřáli. Ovocnou směs ochutíme skořicovým cukrem, špetkou muškátového oříšku a špetkou pomletého hřebíčku. Přidáme 2 lžíce kukuřičného škrobu, směs promícháme.
- 2Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 5 mm. Nakrájíme ho na čtverce o straně 15 cm. Na každý čtverec položíme lžíci ovocné náplně a těsto přehneme do tvaru trojúhelníku.
- 3Šátečky poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
- 4Povrch šátečků propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 20-25 minut dozlatova, pak je z trouby vyjmeme. Vychladlé šátečky posypeme práškovým cukrem s vanilkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.