Šátečky se zelím

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku s teplým mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku mouky, soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme žloutek, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout.
  • 3
    Z těsta vyválíme tenčí plát, který rozřežeme na větší čtverečky. Doprostřed každého položíme oslazené kysané zelí, cípy těsta přeložíme přes sebe a vytvoříme šáteček. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj šátečky, každý propíchneme vidličkou, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.