Šátečky se zelím
70 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 350gramůZelí kysané
- 30gramůCukr moučkový
- 15gramůTuk
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku s teplým mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku mouky, soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme žloutek, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout.
- 3Z těsta vyválíme tenčí plát, který rozřežeme na větší čtverečky. Doprostřed každého položíme oslazené kysané zelí, cípy těsta přeložíme přes sebe a vytvoříme šáteček. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj šátečky, každý propíchneme vidličkou, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.