Savojský sýrový koláč
60 min.
Ingredience
- omáčka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůListové těsto
- 400gramůSýr Ementál (Primátor)
- 300gramůŠunka uzená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1144 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
88 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na obdélník, vložíme na plech a okraje mírně vyzvedneme. Upečeme ve vyhřáté troubě.
- 2Na upečený korpus rozložíme šunku, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Pokrm zapečeme v troubě dozlatova.
- 4Příprava omáčky: Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a prošleháme. Povaříme asi 15 minut, vsypeme nasekanou petrželku, okořeníme špetkou muškátu a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.