Savojský sýrový koláč

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1144 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
88 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na obdélník, vložíme na plech a okraje mírně vyzvedneme. Upečeme ve vyhřáté troubě.
  • 2
    Na upečený korpus rozložíme šunku, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Pokrm zapečeme v troubě dozlatova.
  • 4
    Příprava omáčky: Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a prošleháme. Povaříme asi 15 minut, vsypeme nasekanou petrželku, okořeníme špetkou muškátu a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.