Sázená vejce s anglickou slaninou

15 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
1 g
Cukr
893 mg
Vápník
583 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme na dvou pánvích, na každou položíme plátky slaniny překrojené na poloviny. Slaninu rozložíme tak, aby bylo pokryto dno. Jakmile slanina zesklovatí, rozklepneme na každou pánev čtyři vejce, osolíme a upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 10. 10. 2015
Sázená vejce s anglickou slaninou
Sázené vajíčko si představuji jinak, je upečené v nějakém tvořítku. Tohle bych nazvala jinak, ale nebudu hodnotit název, ale chuť jídla. Vynechala jsem pouze máslo, pokud se použije pánvička s dobrým nepřilnavým povrchen tak není potřeba, slanina "pustí" tuku dost, jedině že někdo dá případně pro chuť. Solím velmi mírně pouze bílek, peču pozvolna pod pokličkou, dělala jsem pouze jednu porci a super jídlo. Jako příloha sterilované okurky a chléb. Kdo je větší jedlík, přidá si malinko více slaniny.🙂