Sázená vejce se smetanou a sýrem
20 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceSýr Eidam cihla 45%
- 2kusyRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 0,75šálekSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, osolíme a když se začne vařit, rozklepneme do ní postupně vejce jako volská oka. Povrch vajec osolíme.
- 2Vejce necháme ztuhnout na mírném ohni bez míchání.
- 3Hotový pokrm posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme dílky rajčat a lístky salátového srdíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 10. 2015
Sázená vejce se smetanou a sýrem
Pochoutka vhodná na snídani jsou sázená vejce se smetanou a sýrem. Ale ani svačina v podobě tohoto receptu nemusí být špatná. Já za sebe mohu recept doporučit. Je dobrý, rychlý a chutnal mi.