Sázená vejce (základní předpis)

10 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Cukr
447 mg
Vápník
603 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme na pánvi nebo v důlcích lívanečníku a osolíme.
  • 2
    Vejce na ně opatrně rozbijeme, zmírníme plamen, aby se netvořily bubliny.
  • 3
    Jakmile je bílek tuhý, vejce podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 3. 2016
Sázená vejce (základní předpis)
Sázená vajíčka dělávám na lívanečníku skrz hezkého kulatého tvaru. Většinou přiklopím pokličkou a někdy dělávám na oleji, ve své kuchyni hlavně používám řepkový.