Scampi s pomerančem
29 min.
Ingredience
- 12kusůScampi
- 3špetkySůl mořská
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 2kusyBageta
- 2kusyPomeranče
- 250gramůKompot mandarinkový
- 200gramůSalát ledový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- Marináda
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPepř červený celý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu: do misky nalijeme extra panenský olivový olej, přidáme čerstvě pomletý červený pepř, citrónovou šťávu a sůl.
- 2Scampi vložíme do misky, promícháme s marinádou a necháme je odležet asi 20 minut. Poté je vyjmeme z marinády a necháme odkapat.
- 3Bagetu pokrájíme zešikma na plátky. Omyjeme a osušíme sladké pomeranče. Oloupeme je a jednotlivé plátky dobře očistíme od bílé dužiny. Scedíme mandarinkový kompot a ovoce necháme okapat. Omyjeme salátové listy, vodu setřepeme a listy necháme oschnout.
- 4V pánvi si rozpálíme máslo s olejem na správnou teplotu a scampi restujeme z každé strany dozlatova. Restujeme je přibližně po 2 minutách z každé strany. Poté je vyjmeme, posypeme podle chuti mořskou solí a citrónovým pepřem.
- 5Na plátky bagety položíme listy salátu, plátky pomeranče, restované scampi, na ně dáme plátky mandarinky a vše zachytíme párátky, jako jednohubky. Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.