Scampi s pomerančem

29 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu: do misky nalijeme extra panenský olivový olej, přidáme čerstvě pomletý červený pepř, citrónovou šťávu a sůl.
  • 2
    Scampi vložíme do misky, promícháme s marinádou a necháme je odležet asi 20 minut. Poté je vyjmeme z marinády a necháme odkapat.
  • 3
    Bagetu pokrájíme zešikma na plátky. Omyjeme a osušíme sladké pomeranče. Oloupeme je a jednotlivé plátky dobře očistíme od bílé dužiny. Scedíme mandarinkový kompot a ovoce necháme okapat. Omyjeme salátové listy, vodu setřepeme a listy necháme oschnout.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme máslo s olejem na správnou teplotu a scampi restujeme z každé strany dozlatova. Restujeme je přibližně po 2 minutách z každé strany. Poté je vyjmeme, posypeme podle chuti mořskou solí a citrónovým pepřem.
  • 5
    Na plátky bagety položíme listy salátu, plátky pomeranče, restované scampi, na ně dáme plátky mandarinky a vše zachytíme párátky, jako jednohubky. Podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.