Scampi s rýží a sambalovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 16kusůScampi
- 1kusPórek
- 400gramůRýže Basmati
- 1lžíceGari
- 1lžičkaČínské koření
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOlej sezamový
- 250mililitrůPasta Sambal Oelek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži basmati. Scedíme z ní vodu a ponecháme ji v teple.
- 2Omytý pórek podélně 2x rozkrojíme a ještě jednou opláchneme. Odložíme, aby okapal a nakrájíme na kosočtverce o hraně asi 3 cm.
- 3Připravené scampi posypeme směsí čínského koření. Gari opláchneme a odložíme k okapání. Nachystáme si wok a vlijeme olej. Vhodíme na něj scampi a gari a zprudka rychle opečeme. Vsypeme ještě pokrájený pórek a orestujeme.
- 4Do woku vlijeme drůběží vývar a sambalovou omáčku. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Servírujeme s vařenou rýží basmati.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.