Scampi s rýží a sambalovou omáčkou

40 min.

Ingredience

    • 16kusůScampi
    • 1kusPórek
    • 400gramůRýže Basmati
    • 1lžíceGari
    • 1lžičkaČínské koření
    • 100mililitrůVývar drůbeží
    • 2lžíceOlej sezamový
    • 250mililitrůPasta Sambal Oelek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži basmati. Scedíme z ní vodu a ponecháme ji v teple.
  • 2
    Omytý pórek podélně 2x rozkrojíme a ještě jednou opláchneme. Odložíme, aby okapal a nakrájíme na kosočtverce o hraně asi 3 cm.
  • 3
    Připravené scampi posypeme směsí čínského koření. Gari opláchneme a odložíme k okapání. Nachystáme si wok a vlijeme olej. Vhodíme na něj scampi a gari a zprudka rychle opečeme. Vsypeme ještě pokrájený pórek a orestujeme.
  • 4
    Do woku vlijeme drůběží vývar a sambalovou omáčku. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Servírujeme s vařenou rýží basmati.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.