Schaffhausenský cibulový koláč

70 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
45 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těsto z hladké mouky, másla, lžíce vody, lžičky octa a špetky soli - vypracujeme dohladka a necháme přikryté asi 20 minut odpočinout v lednici. Poté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo můžeme položit do formy na pečicí papír, což nám ušetří práci s vymazáváním a vysypáváním formy).
  • 2
    Cibuli nakrájíme na kolečka a na oleji osmažíme s na kostičky nakrájenou slaninou. Po sejmutí z plotny zapracujeme mouku a smetanu, vejce a špetku soli a zpracujeme na kaši.
  • 3
    Tuto kaši navrstvíme na připravené těsto a nahoru rozkrájíme kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  • 4
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.