Schaffhausenský cibulový koláč
70 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžíceVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyCibule
- 0,3litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
45 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto z hladké mouky, másla, lžíce vody, lžičky octa a špetky soli - vypracujeme dohladka a necháme přikryté asi 20 minut odpočinout v lednici. Poté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo můžeme položit do formy na pečicí papír, což nám ušetří práci s vymazáváním a vysypáváním formy).
- 2Cibuli nakrájíme na kolečka a na oleji osmažíme s na kostičky nakrájenou slaninou. Po sejmutí z plotny zapracujeme mouku a smetanu, vejce a špetku soli a zpracujeme na kaši.
- 3Tuto kaši navrstvíme na připravené těsto a nahoru rozkrájíme kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.