Schiacciata s cibulí a sýrem
60 min.

Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej olivový
- 3kusyCibule
- 200gramůMozzarella
- 2lžičkyTymián čerstvý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme kvásek. Lžičku droždí rozpustíme ve 150ml vody a necháme 5 minut stát. Pak přidáme 125g mouky a necháme minimálně 12 hodin kvasit. Kvásek by pak měl být řídký a nakysle vonět.
- 2Na těsto připravíme velkou mísu. Nasypeme do ní droždí a zalijeme 100ml vody. Necháme pět minut droždí rozpustit, pak promícháme a přidáme mouku se solí. Následně vmícháme olej a kvásek. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přilijeme vodu. V opačném případě využijeme mouky.
- 3Těsto vyndáme z mísy na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout. Pak z těsta vyválíme placku o průměru cca 25cm. Přeneseme na vymazaný plech a začneme připravovat náplň. Nakrájíme cibuli a nastrouháme sýr. Obě ingredience rovnoměrně rozložíme na těsto a vše ještě posypeme tymiánem a pokapeme olejem.
- 4Pak už jen stačí vše dát do předehřáté trouby na 200 stupňů a péct 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.