Schwarzwaldský cheesecake
180 min.
Ingredience
- 55gramůMáslo čerstvé
- 55gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 55gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKakao - prášek
- 2lžíceGriotka
- 270gramůKompot višňový
- 250gramůSýr Ricotta
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícečokoládové zdobení
- 200gramůČokoláda hořká
- 1lžíceCréme fraiche
- 300gramůSýr krémový
- 400gramůSalko
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 2Cukr a máslo na základ utřeme v míse do pěny. Přidáme jedno vejce a znovu třeme. Na povrch pak prosejeme mouku s kypřicím práškem a kakao, přilijeme crème fraîche a zapracujeme opatrně do těsta. Hotové těsto naneseme do otevírací čtvercové formy o rozměrech 20 x 20 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 - 15 minut tak, aby se upečené těsto po stlačení prstem rychle vrátilo do původního tvaru. Základ nevyndaváme z formy, necháme ho v ní vychladnout a pak ho pokapeme dvěma lžícemi višňové pálenky a dvěma lžícemi nálevu z višňového kompotu. Posypeme třemi čtvrtinami višní.
- 3Snížíme teplotu trouby na 160 °C.
- 4Do velké mísy dáme ricottu a smetanový sýr, dohladka prošleháme. Přidáme kondenzované mléko, 4 vejce a rozehřátou a vychladlou čokoládu. Znovu prošleháme. Připravenou náplň upravíme na vrstvu višní a dáme péci do předehřáté trouby na 60 - 75 minut. Pečeme, dokud náplň neztuhne kromě malého místa uprostřed. Ve formě necháme vychladnout a uložíme do chladničky.
- 5Před podáváním povrch cheesecake potřeme polovinou tuhé šlehačky, ozdobíme zbývajícími višněmi, hvězdičkami z druhé poloviny šlehačky ( použijeme cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky ) a čokoládovým sypáním. Pokud ihned nepodáváme, uchováváme dezert v chladničce. Nakrájením na čtverce získáme 12 porcí výborného dezertu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.