Schwarzwaldský cheesecake

180 min.
Německo

Ingredience

    • 55gramůMáslo čerstvé
    • 55gramůCukr krupice
    • 5kusůVejce slepičí
    • 55gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 15gramůKakao - prášek
    • 2lžíceGriotka
    • 270gramůKompot višňový
    • 250gramůSýr Ricotta
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžícečokoládové zdobení
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 1lžíceCréme fraiche
    • 300gramůSýr krémový
    • 400gramůSalko
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 2
    Cukr a máslo na základ utřeme v míse do pěny. Přidáme jedno vejce a znovu třeme. Na povrch pak prosejeme mouku s kypřicím práškem a kakao, přilijeme crème fraîche a zapracujeme opatrně do těsta. Hotové těsto naneseme do otevírací čtvercové formy o rozměrech 20 x 20 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 - 15 minut tak, aby se upečené těsto po stlačení prstem rychle vrátilo do původního tvaru. Základ nevyndaváme z formy, necháme ho v ní vychladnout a pak ho pokapeme dvěma lžícemi višňové pálenky a dvěma lžícemi nálevu z višňového kompotu. Posypeme třemi čtvrtinami višní.
  • 3
    Snížíme teplotu trouby na 160 °C.
  • 4
    Do velké mísy dáme ricottu a smetanový sýr, dohladka prošleháme. Přidáme kondenzované mléko, 4 vejce a rozehřátou a vychladlou čokoládu. Znovu prošleháme. Připravenou náplň upravíme na vrstvu višní a dáme péci do předehřáté trouby na 60 - 75 minut. Pečeme, dokud náplň neztuhne kromě malého místa uprostřed. Ve formě necháme vychladnout a uložíme do chladničky.
  • 5
    Před podáváním povrch cheesecake potřeme polovinou tuhé šlehačky, ozdobíme zbývajícími višněmi, hvězdičkami z druhé poloviny šlehačky ( použijeme cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky ) a čokoládovým sypáním. Pokud ihned nepodáváme, uchováváme dezert v chladničce. Nakrájením na čtverce získáme 12 porcí výborného dezertu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.