Šči s kysaným zelím a vepřovým masem
80 min.
Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 400gramůVepřová plec
- 150gramůFazole bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 150gramůPetržel kořen
- 3kusyCibule
- 50gramůKroupy ječné
- 80mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 70gramůMáslo čerstvé
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme přes noc do vody, maso pokrájíme na kostky, kysané zelí nakrájíme. Mrkev a petržel oloupeme, nakrájíme na kostky, cibuli, petrželovou nať a kopr nasekáme nadrobno. Kroupy propláchneme.
- 2Na másle zpěníme cibuli, vmícháme zelí a za občasného míchání dusíme.
- 3Fazole s masem a kroupami vaříme zhruba 40 minut. V polovině varu přidáme zeleninu, zelí, rajčatový protlak, sůl, dušené zelí a dovaříme. Před podáváním vmícháme smetanu, bylinky a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.