Scones
40 min.
Ingredience
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůRozinky tmavé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme 225g mouky s kypřicím práškem, se solí a rozinkami. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Vmícháme cukr, přilijeme mléko a vypracujeme lepkavé těsto.
- 2Na pracovní desce poprášené zbylou moukou těsto prohněteme dohladka a rozválíme na plát silný 2,5cm. Formičkou o průměru 7cm vykrajujeme z těsta kolečka, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v silně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova.
- 3Po upečení necháme zákusky jen mírně zchladnout na mřížce, aby zůstaly trochu teplé. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.