Sedm vrstev salátu
35 min.
Ingredience
- 1kusSalát ledový
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 200gramůHrášek
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 150gramůMajonéza
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- 150gramůAnglická slanina
- 4kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Slaninu pokrájíme na tenké plátky, opečeme do křupava, vyndáme na ubrousek a odložíme stranou, vejce uvaříme natvrdo.
- 2Omytý salát dobře osušíme, listy natrháme do salátové mísy. Přidáme cibuli, nakrájenou na půlkolečka, lehce osolíme, promícháme. Na tento základ položíme vrstvu žampiónů, nakrájených na silnější plátky, na ně vrstvu vajec, pokrájených na plátky, navrch nasypeme konzervovaný nebo vařený hrášek.
- 3V menší misce promícháme majonézu a zakysanou smetanu, tuto směs navrstvíme na hrášek. Povrch posypeme strouhaným sýrem a rozdrobenou opečenou slaninou.
- 4Necháme vychladit. Salát se podává s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 18. 2. 2016
Sedm vrstev salátu
Jako dnešní večeři jsem zvolila tento salát. S pečivem poměrně vydatné jídlo. Syrové houby nejíme, dala jsem sterilované žampiony. Cibuli do salátů máme raději červenou. Jinak vše podle receptu. Palec nahoru 😉