Sedmivrstvé burrito
25 min.
Ingredience
- 2lžičkyExtra panenský olivový olej citrónový
- 180gramůHovězí maso mleté
- 1lžíceKoření Taco
- 30mililitrůVoda pitná
- 180gramůFazole červené sterilované
- 1lžíceChilli omáčka
- 1lžičkaSůl
- 150gramůOmáčka Guacamole
- 150gramůPico de gallo
- 150gramůZakysaná smetana
- 2kusyTortilla
- 1kusSalát ledový
- 2kusypaprička jalapeňo
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na jedné lžičce oleje opečeme mleté maso. Vaříme asi 5-6 minut. Poté přidáme taco koření a trochu soli. Promícháme a zalijeme vodou. Vaříme tak dlouho, dokud se voda nevypaří.
- 2Mezitím si na druhé pánvi na zbylém oleji opečeme jalapeňos nakrájené na plátky. Smažíme je asi 5 minut ze všech stran na mírném plameni. Dáme stranou.
- 3Fazole smícháme s chilli omáčkou a trochou soli. Zahřejeme je na mírném plameni.
- 4Ohřejeme tortily a začneme vrstvit – nejprve přijdou fazole, druhou vrstvu tvoří maso, poté guacamole, čtvrtá vrstva je omáčka pico de gallo, poté salát, zakysaná smetana a sedmou vrstvou jsou chilli papričky.
- 5Zarolujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Sedmivrstvé burrito
Výborné burrito 😎