Sedmivrstvé burrito

25 min.
Mexiko

Ingredience

    • 2lžičkyExtra panenský olivový olej citrónový
    • 180gramůHovězí maso mleté
    • 1lžíceKoření Taco
    • 30mililitrůVoda pitná
    • 180gramůFazole červené sterilované
    • 1lžíceChilli omáčka
    • 1lžičkaSůl
    • 150gramůOmáčka Guacamole
    • 150gramůPico de gallo
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 2kusyTortilla
    • 1kusSalát ledový
    • 2kusypaprička jalapeňo
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na jedné lžičce oleje opečeme mleté maso. Vaříme asi 5-6 minut. Poté přidáme taco koření a trochu soli. Promícháme a zalijeme vodou. Vaříme tak dlouho, dokud se voda nevypaří.
  • 2
    Mezitím si na druhé pánvi na zbylém oleji opečeme jalapeňos nakrájené na plátky. Smažíme je asi 5 minut ze všech stran na mírném plameni. Dáme stranou.
  • 3
    Fazole smícháme s chilli omáčkou a trochou soli. Zahřejeme je na mírném plameni.
  • 4
    Ohřejeme tortily a začneme vrstvit – nejprve přijdou fazole, druhou vrstvu tvoří maso, poté guacamole, čtvrtá vrstva je omáčka pico de gallo, poté salát, zakysaná smetana a sedmou vrstvou jsou chilli papričky.
  • 5
    Zarolujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Sedmivrstvé burrito
Výborné burrito 😎