Segedín z vepřového a sójového masa
110 min.
Ingredience
- Vařené sójové kostky
- 700mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón hovězí
- 1baleníSójové kostky
- 500gramůVepřové maso libové
- 2kusyCibule
- 3lžíceOlej Heliol jedlý
- 1lžičkaSůl
- 200gramůZelí kysané
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 700mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika pálivá mletá
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velké asi 2x3cm. Balíček sójového masa - kostky vysypeme do hrnce s horkým bujónem, jakmile se začne voda vařit, snížíme teplotu a sójové kostky pomalu vaříme 20-30 minut. Pak je scedíme a necháme odkapat.
- 2Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci, na rozehřátém oleji, osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní nakrájené vepřové maso, sójové kostky a smažíme je za stálého míchání 3-4 minuty. Jakmile vepřové maso so sójou pustí šťávu, posypeme je solí, sladkou i štiplavou paprikou. Směs krátce mícháme, paprika se nám nesmí připálit, poté přilijeme 700ml vody. Promícháme a pod poklicí dusíme 35-45 minut. Když je vepřové maso měkké, přidáme kysané zelí, které s masem vaříme 10 minut.
- 3Mezitím ve vodě rozmícháme dohladka hladkou mouku, záklechku zamícháme do segedínu a vaříme dalších 5 minut. Segedín podle chuti dosolíme, případně dochutíme cukrem (podle kyselosti zelí). Nakonec přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem a hrnec odstavíme z plotny.
- 4Segedínský guláš podáváme teplý, chutnější je na druhý den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.