Segedín z vepřového a sójového masa

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • Vařené sójové kostky
      • 700mililitrůVoda pitná
      • 1kusBujón hovězí
      • 1baleníSójové kostky
      • 500gramůVepřové maso libové
      • 2kusyCibule
      • 3lžíceOlej Heliol jedlý
      • 1lžičkaSůl
      • 200gramůZelí kysané
      • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
      • 700mililitrůVoda pitná
      • 1lžičkaPaprika mletá sladká
      • 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
      • 0,5lžičkaPaprika pálivá mletá
      • 0,5lžíceCukr krupice
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    313 kcal
    Bílkoviny
    16 g
    Tuky
    24 g
    Sacharidy
    8 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    4 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vepřové omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velké asi 2x3cm. Balíček sójového masa - kostky vysypeme do hrnce s horkým bujónem, jakmile se začne voda vařit, snížíme teplotu a sójové kostky pomalu vaříme 20-30 minut. Pak je scedíme a necháme odkapat.
    • 2
      Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci, na rozehřátém oleji, osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní nakrájené vepřové maso, sójové kostky a smažíme je za stálého míchání 3-4 minuty. Jakmile vepřové maso so sójou pustí šťávu, posypeme je solí, sladkou i štiplavou paprikou. Směs krátce mícháme, paprika se nám nesmí připálit, poté přilijeme 700ml vody. Promícháme a pod poklicí dusíme 35-45 minut. Když je vepřové maso měkké, přidáme kysané zelí, které s masem vaříme 10 minut.
    • 3
      Mezitím ve vodě rozmícháme dohladka hladkou mouku, záklechku zamícháme do segedínu a vaříme dalších 5 minut. Segedín podle chuti dosolíme, případně dochutíme cukrem (podle kyselosti zelí). Nakonec přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem a hrnec odstavíme z plotny.
    • 4
      Segedínský guláš podáváme teplý, chutnější je na druhý den.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.