Segedínská rybí polévka
95 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVoda pitná
- 400gramůKapr obecný
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, omyjeme, maso nakrájíme na kousky a osolíme. Hlavu, páteř a ocas vložíme do hrnce spolu s oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletou papriku a vaříme asi 1 hodinu, aby se cibule úplně rozvařila.
- 2Potom vývar přecedíme na rybí maso a povaříme 10-15 minut. Hrncem potřásáme, aby se maso nepřipálilo. Nakonec přidáme máslo a očištěné, na nudličky nakrájené papriky.
- 3Polévku můžeme podávat s opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.