Segedínské hovězí závitky

105 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
    • 100gramůVepřový bok
    • 400gramůZelí kysané
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 250mililitrůZakysaná smetana
    • 2lžičkyPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
54 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Maso poklademe omytým, nadrobno nakrájeným vepřovým bůčkem smíchaným s částí mleté papriky, plátky stočíme do závitků a upevníme jehlami.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Maso shrneme ke kraji kastrolu a olej v kastrolu poprášíme mletou paprikou. Necháme jen zpěnit, zalijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.
  • 3
    Po chvíli přidáme překrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
  • 4
    Před koncem dušení maso podlijeme smetanou rozkvedlanou s moukou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.