Segedínské hovězí závitky
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100gramůVepřový bok
- 400gramůZelí kysané
- 3lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
54 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Maso poklademe omytým, nadrobno nakrájeným vepřovým bůčkem smíchaným s částí mleté papriky, plátky stočíme do závitků a upevníme jehlami.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Maso shrneme ke kraji kastrolu a olej v kastrolu poprášíme mletou paprikou. Necháme jen zpěnit, zalijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.
- 3Po chvíli přidáme překrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- 4Před koncem dušení maso podlijeme smetanou rozkvedlanou s moukou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.