Segedínský guláš
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 750gramůVepřový bok
- 120gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramKmín celý
- 800gramůZelí kysané
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
53 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme a nakrájíme na kostky (3-4ks na porci).
- 2Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na 1/2 tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.
- 3Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme a dusíme pod poklicí do poloměkka. Přidáme překrájené kysané zelí a znovu dusíme.
- 4Nakonec guláš zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zvolna dodusíme doměkka.
- 5Před koncem varu přilijeme mléko, pokrm dochutíme solí a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
pá 30. 5. 2014
Dělám stejně, občas dávám pálivou papriku.