Segedínský guláš

80 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 150gramůCibule
    • 15gramůPaprika mletá sladká
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 750gramůVepřový bok
    • 120gramůTuk
    • 30gramůSůl
    • 1gramKmín celý
    • 800gramůZelí kysané
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
53 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme a nakrájíme na kostky (3-4ks na porci).
  • 2
    Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na 1/2 tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.
  • 3
    Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme a dusíme pod poklicí do poloměkka. Přidáme překrájené kysané zelí a znovu dusíme.
  • 4
    Nakonec guláš zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zvolna dodusíme doměkka.
  • 5
    Před koncem varu přilijeme mléko, pokrm dochutíme solí a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
pá 30. 5. 2014
Dělám stejně, občas dávám pálivou papriku.