Segedínský guláš na víně

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200mililitrůVíno bílé
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 1kilogramVepřová plec
    • 4lžíceSádlo škvařené
    • 3kusyCibule
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 1špetkaPaprika mletá pálivá
    • 300mililitrůZakysaná smetana
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká
    • 500gramůZelí kysané
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
78 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 28. 2. 2016
Segedínský guláš na víně
Byla jsem zvědavá, jak chutná segedínský guláš, do kterého se přidá víno. Vařím s vínem občas a docela ráda, hlavně od té doby, co jsem se naučila víno používat správně. Takže jsem ho nalila na osmahnuté maso s cibulovo paprikovým základem a nechala prudce odpařit, čímž víno předá pokrmu svou skvělou chuť. Pak jsem teprve dala vývar a dál postupovala podle receptu. Takto uvařený segedín má příjemně jiný chuťový rozměr, recept si určitě zaslouží palec nahoru 🙂