Segedínský guláš na víně s paprikovou klobásou
70 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová plec
- 4lžíceSádlo vepřové škvařené
- 3kusyCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2špetkyKmín drcený
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 200gramůKlobása Dunajská
- 550gramůZelí kysané
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1153 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
98 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme. Do hotového guláše vložíme paprikovou klobásu, kterou jsme nakrájeli na tenčí kolečka a osmažili na suché teflonové pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.