Segedínský guláš na víně s paprikovou klobásou

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramVepřová plec
    • 4lžíceSádlo vepřové škvařené
    • 3kusyCibule
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 2špetkyKmín drcený
    • 300mililitrůZakysaná smetana
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká
    • 200gramůKlobása Dunajská
    • 550gramůZelí kysané
    • 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1153 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
98 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme. Do hotového guláše vložíme paprikovou klobásu, kterou jsme nakrájeli na tenčí kolečka a osmažili na suché teflonové pánvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.