Segedínský guláš slovenský
70 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 200gramůCibule
- 200mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůZelí kysané
- 200gramůKedlubna
- 30gramůJíška hotová světlá
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůHouby čerstvé
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 3gramyKmín celý
- 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
66 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí scedíme, nálev si ponecháme, zelí trochu pokrájíme, očištěnou kedlubnu nastrouháme nahrubo, houby na plátky. Libovější vepřový bůček odřízneme od kosti, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, houby, zpěníme, zasypeme bohatě mletou paprikou, orestujeme a přidáme maso. Krátce podusíme, osolíme a okmínujeme. Podlijeme trochou nálevu ze zelí, přidáme kosti z bůčku, zelí s kedlubnou a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme mléko, zjemníme sladkou smetanou, zahustíme jíškou, krátce provaříme a odstavíme.
- 3Před podáváním vyjmeme kosti a jako přílohu volíme tmavý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.