Segedínský guláš slovenský

70 min.
Slovensko

Ingredience

    • 600gramůVepřový bok
    • 200gramůCibule
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 400gramůZelí kysané
    • 200gramůKedlubna
    • 30gramůJíška hotová světlá
    • 30mililitrůOlej rostlinný
    • 100gramůHouby čerstvé
    • 40gramůPaprika mletá sladká
    • 10gramůSůl
    • 3gramyKmín celý
    • 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
66 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí scedíme, nálev si ponecháme, zelí trochu pokrájíme, očištěnou kedlubnu nastrouháme nahrubo, houby na plátky. Libovější vepřový bůček odřízneme od kosti, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, houby, zpěníme, zasypeme bohatě mletou paprikou, orestujeme a přidáme maso. Krátce podusíme, osolíme a okmínujeme. Podlijeme trochou nálevu ze zelí, přidáme kosti z bůčku, zelí s kedlubnou a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme mléko, zjemníme sladkou smetanou, zahustíme jíškou, krátce provaříme a odstavíme.
  • 3
    Před podáváním vyjmeme kosti a jako přílohu volíme tmavý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.