Sekaná pečená se zeleninou a smetanou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý, na růžičky rozebraný květák a očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev povaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Mleté maso smícháme s oloupanou, najemno nasekanou cibulí, nadrobno nakrájenou klobásou a nasekaným libečkem. Vše promícháme, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a spojíme vejci.
  • 3
    Do tukem vymazané remosky vložíme polovinu povařené zeleninové směsi, na zeleninu položíme masovou směs a na ni zbylou zeleninu.
  • 4
    Pokrm zapékáme asi 30 minut, potom zalijeme smetanou zředěnou trochou vývaru a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.