Sekaná pečená se zeleninou a smetanou
70 min.
Ingredience
- 1lžíceTuk
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1kusKvěták
- 3kusyMrkev
- 2litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 100gramůKlobása vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůZakysaná smetana
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceLibeček
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytý, na růžičky rozebraný květák a očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev povaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Mleté maso smícháme s oloupanou, najemno nasekanou cibulí, nadrobno nakrájenou klobásou a nasekaným libečkem. Vše promícháme, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a spojíme vejci.
- 3Do tukem vymazané remosky vložíme polovinu povařené zeleninové směsi, na zeleninu položíme masovou směs a na ni zbylou zeleninu.
- 4Pokrm zapékáme asi 30 minut, potom zalijeme smetanou zředěnou trochou vývaru a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.