Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty
110 min.
Ingredience
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 150gramůVepřová uzená plec
- 1kusKapusta hlávková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůVepřové maso tučné
- 2kusyŽemle tuková
- 0,5kusCibule
- 0,5lžíceSádlo škvařené
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
71 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
758 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vymačkáme ji a umeleme.
- 2Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem a umeleme spolu s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. Směs smícháme s připravenou kapustou, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 2 žloutky a 1 bílek.
- 3Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo a povrch potřeme bílkem. Pečeme za častého potírání vypečenou šťávou asi 1 1/2 hodiny. K podlévání použijeme silný vývar.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.