Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
71 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
758 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vymačkáme ji a umeleme.
  • 2
    Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem a umeleme spolu s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. Směs smícháme s připravenou kapustou, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 2 žloutky a 1 bílek.
  • 3
    Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo a povrch potřeme bílkem. Pečeme za častého potírání vypečenou šťávou asi 1 1/2 hodiny. K podlévání použijeme silný vývar.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.