Sekaný telecí řízek
55 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůTelecí plec
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůŽemle tuková
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
158 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso a žemli zvlhčenou mlékem umeleme. Přidáme vejce, sůl a dobře promícháme.
- 2Ze hmoty tvoříme oválné řízky, lehce je obalíme v mouce a zprudka nasucho opečeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou.
- 3Nakonec přidáme kousek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.