Selátko pečené s pivem

180 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusSele
    • 250gramůSádlo škvařené
    • 2decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
    • 2lžíceSůl
    • 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
52 g
Sacharidy
1 g
Vápník
506 mg
Železo
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sele očistíme, zbavíme vnitřností a dobře omyjeme.
  • 2
    Rozpustíme sůl ve vodě a touto vodou celé sele potřeme a necháme hodinu stát.
  • 3
    Do velkého pekáče vložíme namaštěná dvě dřívka, na ně položíme sele břichem dolů.
  • 4
    Sele podlijeme horkou vodou - voda by měla být v pekáči asi 1 cm vysoko.
  • 5
    Sele vložíme s pekáčem do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 220°C.
  • 6
    Během pečení sele často potíráme pivem, sádlem a výpekem.
  • 7
    K hotovému selátku podáváme chléb, sladkokyselou okurku nebo kysané zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.