Selátko pečené s pivem
180 min.
Ingredience
- 1kusSele
- 250gramůSádlo škvařené
- 2decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2lžíceSůl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
52 g
Sacharidy
1 g
Vápník
506 mg
Železo
3 mg
Postup přípravy
- 1Sele očistíme, zbavíme vnitřností a dobře omyjeme.
- 2Rozpustíme sůl ve vodě a touto vodou celé sele potřeme a necháme hodinu stát.
- 3Do velkého pekáče vložíme namaštěná dvě dřívka, na ně položíme sele břichem dolů.
- 4Sele podlijeme horkou vodou - voda by měla být v pekáči asi 1 cm vysoko.
- 5Sele vložíme s pekáčem do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 220°C.
- 6Během pečení sele často potíráme pivem, sádlem a výpekem.
- 7K hotovému selátku podáváme chléb, sladkokyselou okurku nebo kysané zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.