Sele pečené

130 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
79 mg
Cukr
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné sele omyjeme, prosolíme i zevnitř, břicho okmínujeme, naplníme suchými houskami, zašijeme, celé sele pomažeme máslem, vložíme do pekáče na záda podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
  • 2
    Sele obrátíme, nohy přitlačíme k břichu a dopečeme. Sele často potíráme pivem a vypečenou šťávou.
  • 3
    Upečené sele vyndáme z trouby, odřízneme hlavu, tělo rozřízneme podélně napůl a půlky selete naporcujeme.
  • 4
    Podáváme s hořčicí nebo nějakou pikantní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.