Sele pečené
130 min.
Ingredience
- 5kilogramůSele
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 30gramůSůl
- 15gramůKmín celý
- 500gramůŽemle tuková
- 150gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHořčice
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
79 mg
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné sele omyjeme, prosolíme i zevnitř, břicho okmínujeme, naplníme suchými houskami, zašijeme, celé sele pomažeme máslem, vložíme do pekáče na záda podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
- 2Sele obrátíme, nohy přitlačíme k břichu a dopečeme. Sele často potíráme pivem a vypečenou šťávou.
- 3Upečené sele vyndáme z trouby, odřízneme hlavu, tělo rozřízneme podélně napůl a půlky selete naporcujeme.
- 4Podáváme s hořčicí nebo nějakou pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.