Selské vdolky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
18

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
15 mg
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku a sůl dáme do velké mísy a vmícháme droždí. Uprostřed uděláme důlek a nalijeme vodu. Vypracujeme měkké, ale nelepivé těsto.
  • 2
    Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné. Vytvarujeme z něho kouli a vložíme ji do mísy. Pokryjeme pomaštěnou fólií a necháme na teplém místě kynout 1-1 1/2 hodiny, až dvojnásobně nabude.
  • 3
    Lehce vymažeme 2 nebo 3 plechy. Těsto rozdělíme na 18 stejných kousků. Vytvarujeme z nich bochánky — kraje přitahujeme ke středu, aby se zakulatily. Bochánky rozložíme na plechy a necháme místo na další kynutí. Lehce je zakryjeme naolejovanou fólií a necháme kynout asi 20 minut na teplém místě, až opět nakynou.
  • 4
    Vdolky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.