Selský bochník
115 min.
Ingredience
- 750gramůMouka pšeničná celozrnná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 7gramůDroždí
- 450mililitrůVoda pitná
- 10mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
917 mg
Postup přípravy
- 1Mouku a sůl dáme do velké mísy. Vložíme změklé máslo, cukr, droždí
- 2a důkladně promícháme. Uprostřed přísad uděláme důlek a zalijeme vodou. Těsto zpracujeme pomocí elektrického hnětače.
- 3Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné a utvoříme kouli. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teple kynout 1-1,5 hodiny, až těsto zdvojnásobí objem.
- 4Těsto přeneseme na lehce pomoučený vál a zpracováváme je 2-3 minuty, až je hladké.
- 5Vymažeme koláčovou formu. Vytvarujeme bochník. Volně zakryjeme olejem pomazanou fólií a necháme kynout na teple 1-1,5 hodiny, až těsto dvojnásobně nabude.
- 6Bochník posypeme drcenou pšenicí. V troubě předehřáté na 230°C pečeme 20-25 minut, až chléb pěkně vykyne a je dobře upečený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.