Selský bochník

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
917 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku a sůl dáme do velké mísy. Vložíme změklé máslo, cukr, droždí
  • 2
    a důkladně promícháme. Uprostřed přísad uděláme důlek a zalijeme vodou. Těsto zpracujeme pomocí elektrického hnětače.
  • 3
    Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné a utvoříme kouli. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teple kynout 1-1,5 hodiny, až těsto zdvojnásobí objem.
  • 4
    Těsto přeneseme na lehce pomoučený vál a zpracováváme je 2-3 minuty, až je hladké.
  • 5
    Vymažeme koláčovou formu. Vytvarujeme bochník. Volně zakryjeme olejem pomazanou fólií a necháme kynout na teple 1-1,5 hodiny, až těsto dvojnásobně nabude.
  • 6
    Bochník posypeme drcenou pšenicí. V troubě předehřáté na 230°C pečeme 20-25 minut, až chléb pěkně vykyne a je dobře upečený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.