Semifreddo ze zelených jablek
30 min.
Ingredience
- 4kusyJahody zahradní
- 1špetkaSůl
- 55gramůCukr krupice
- 3kusyJablka
- 1kusCitrony
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru.
- 2Omyté jahody nakrájíme na plátky a vyložíme jimi 8 malých nákypových formiček vyložených pečicím papírem. Necháme chladit v lednici.
- 3Bílky se špetkou soli a 50g cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně promícháme s rozmixovanými jablky a ušlehanou smetanou.
- 4Směs rozdělíme do formiček a min. 2 hodiny chladíme v mrazničce.
- 5Poté semifreddo vyklopíme na talířky, dozdobíme plátky zbylého jablka a ihned studené podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.