Semifreddo ze zelených jablek

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru.
  • 2
    Omyté jahody nakrájíme na plátky a vyložíme jimi 8 malých nákypových formiček vyložených pečicím papírem. Necháme chladit v lednici.
  • 3
    Bílky se špetkou soli a 50g cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně promícháme s rozmixovanými jablky a ušlehanou smetanou.
  • 4
    Směs rozdělíme do formiček a min. 2 hodiny chladíme v mrazničce.
  • 5
    Poté semifreddo vyklopíme na talířky, dozdobíme plátky zbylého jablka a ihned studené podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.