Sendvičová polévka
30 min.
Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceSherry brandy
- 2kusyŽemle tuková
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
42 mg
Vápník
374 mg
Postup přípravy
- 1Žemle z předchozího dne nakrájíme na 8 silnějších plátků, vložíme je do vyhřáté trouby a mírně opečeme.
- 2Sýr nakrájíme na stejné plátky jako žemle.
- 3Do zapékacích mističek střídavě vrstvíme plátky žemlí a sýr.
- 4Vývar přivedeme k varu, ochutíme sherry a zalijeme jím žemlovou směs.
- 5Mističky vložíme do středně vyhřáté trouby a směs krátce zapečeme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.