Sépie v rajčatové omáčce s hráškem
70 min.
Ingredience
- 500gramůSépie
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 250gramůHrášek mražený
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkyCukr krupice
- 200mililitrůPoctivý zeleninový bujón
- 3lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
5 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Mladou malou sépii dobře omyjeme. Odstraníme váček s černou tekutinou, pak ji vykucháme, stáhneme kůži, odřízneme všechny přísavky a znovu sépii dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme ji a nakrájíme na kroužky.
- 2V hluboké litinové pánvi si zpěníme na olivovém oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní pokrájenou sépii a za občasného promíchání ji krátce osmažíme. Pak přilijeme bílé víno, snížíme teplotu a pomalu ji vaříme asi 5-7 minut. Jakmile se alkohol vyvařil, přisypeme promytý mražený hrášek, konzervovaná loupaná rajčata, směs ochutíme solí, pepřem, cukrem, přilijeme horký zeleninový bujón a pomalu vaříme 25-30 minut. Během vaření přidáme nadrobno pokrájené lístky libečku a občas vše promícháme.
- 3Omyjeme si petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme do misky. Když je sépie měkká, omáčku dochutíme solí a podle chuti přimícháme citrónovou šťávou.
- 4Porce na talířích posypeme pokrájenou petrželkou a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.