Severočeské kynuté knedlíky s meruňkami

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
7 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nalijeme mléko a do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru, promícháme a kvásek necháme pod utěrkou na teplém místě vzejít.
  • 2
    Ve velké míse pak z téměř všechny mouky, vajíčka, špetky soli a kvásku vypracujeme polotuhé těsto, které necháme přikryté utěrkou v teple vykynout.
  • 3
    Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  • 4
    Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly, z kterých na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše vyválíme placičky. Na střed každé dáme půlku meruňky a trochu krupicového cukru, placičky zabalíme a necháme ještě chvíli kynout.
  • 5
    Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 10 minut. Uvařené knedlíky ihned po vyjmutí propícháme vidličkou, aby z nich vyprchala pára a nesrazily se.
  • 6
    Severočeské meruňkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem, přelité smetanou a rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.