Severočeské kynuté knedlíky s meruňkami
55 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 6lžicCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 0,5kilogramMeruňky
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicCukr moučkový
- 1litrVoda pitná
- 2,2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
7 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme mléko a do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru, promícháme a kvásek necháme pod utěrkou na teplém místě vzejít.
- 2Ve velké míse pak z téměř všechny mouky, vajíčka, špetky soli a kvásku vypracujeme polotuhé těsto, které necháme přikryté utěrkou v teple vykynout.
- 3Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
- 4Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly, z kterých na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše vyválíme placičky. Na střed každé dáme půlku meruňky a trochu krupicového cukru, placičky zabalíme a necháme ještě chvíli kynout.
- 5Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 10 minut. Uvařené knedlíky ihned po vyjmutí propícháme vidličkou, aby z nich vyprchala pára a nesrazily se.
- 6Severočeské meruňkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem, přelité smetanou a rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.