Severský dušený losos se šalotkou a citronovou trávou
55 min.
Ingredience
- 450gramůLosos - filety
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusGalgan
- 1kusCitronová tráva
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka rybí
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso před zpracováním necháme 30-40 minut ztuhnout v mrazáku, poté z něj odstraníme kůži a nakrájíme na cca 2-3cm velké kostičky. Všechny případné kůstky vyjmeme.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme nadrobno pokrájenu šalotku, nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu, chilli vločky, rybí omáčku a cukr. Znovu přivedeme k varu, důkladně promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.
- 3Vložíme maso, zahřejeme k bodu varu a odstavíme. Necháme cca 10-15 minut odstát, poté rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.