Sezamové carpaccio z tuňáka

40 min.
Evropa

Ingredience

      • 125mililitrůVíno rýžové čínské
      • 125mililitrůOmáčka sójová
      • 1lžíceCukr krupice
      • 1lžíceOcet rýžový tmavý
      • 150gramůSezam - semena
      • 4kusyZázvor nakládaný
      • 100mililitrůOmáčka Teriyaki
      • 1lžíceOlej rostlinný
      • 250gramůTuňák obecný
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    402 kcal
    Bílkoviny
    24 g
    Tuky
    23 g
    Sacharidy
    22 g
    Vláknina
    4 g
    Cukr
    4 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      V rendlíku na silném plameni přivedeme k varu víno, sójovou omáčku, cukr, ocet i sezamový olej, povaříme za stálého míchání cca 2 - 3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka trochu zhoustla. Následně odstavíme, necháme zchladnout.
    • 2
      Filety z tuňáka obalíme řádně v sezamových semínkách. Poté rozpálíme olej v nepřilnavé pánvi a tuňáka orestujeme z každé strany asi 30 sekund. Velmi ostrým nožem rybu následně nařežeme na velmi tenké plátky. Ty rozdělíme na čtyři talíře, podáváme s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.