Sezamové carpaccio z tuňáka
40 min.
Ingredience
- 125mililitrůVíno rýžové čínské
- 125mililitrůOmáčka sójová
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet rýžový tmavý
- 150gramůSezam - semena
- 4kusyZázvor nakládaný
- 100mililitrůOmáčka Teriyaki
- 1lžíceOlej rostlinný
- 250gramůTuňák obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku na silném plameni přivedeme k varu víno, sójovou omáčku, cukr, ocet i sezamový olej, povaříme za stálého míchání cca 2 - 3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka trochu zhoustla. Následně odstavíme, necháme zchladnout.
- 2Filety z tuňáka obalíme řádně v sezamových semínkách. Poté rozpálíme olej v nepřilnavé pánvi a tuňáka orestujeme z každé strany asi 30 sekund. Velmi ostrým nožem rybu následně nařežeme na velmi tenké plátky. Ty rozdělíme na čtyři talíře, podáváme s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.