Sezamové preclíčky – recept pro psy

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžičkaVývar z hovězích kostí
    • 120gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 80gramůMouka pšeničná
    • 2lžíceDroždí
    • 1kusVejce slepičí
    • 160mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceSezam - semena
    • 20gramůOtruby pšeničné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
85 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve zapneme troubu na 170 °C, poté plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Vývar rozpustíme v horké vodě a necháme vychladnout, mezitím v míse smícháme otruby, mouky a kvasnice, za stálého míchání přiléváme vzniklý vývar. Hněteme, dokud se těsto nelepí, poté vyklopíme těsto na vál posypaný moukou a v ruce párkrát prohněteme. Když se těsto už vůbec nelepí, rozválíme ho na silnější plát, který propícháme špičkou nože. Z plátu nožem krájíme plátky cca 2 mm široké, z každého plátku tvarujeme preclík, preclíky pokládáme na připravený plech.
  • 2
    Nakonec každý preclík potřeme vyšlehaným vejcem s trochou vody a posypeme sezamem.
  • 3
    Preclíky pečeme zhruba 30 minut do zlatohněda.
  • 4
    Hotové preclíky rozložíme na mřížku a necháme vyschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Veronika
út 25. 2. 2014
Pěkný recept.