Sezamové preclíčky – recept pro psy
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaVývar z hovězích kostí
- 120gramůMouka pšeničná celozrnná
- 80gramůMouka pšeničná
- 2lžíceDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 160mililitrůVoda pitná
- 2lžíceSezam - semena
- 20gramůOtruby pšeničné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve zapneme troubu na 170 °C, poté plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Vývar rozpustíme v horké vodě a necháme vychladnout, mezitím v míse smícháme otruby, mouky a kvasnice, za stálého míchání přiléváme vzniklý vývar. Hněteme, dokud se těsto nelepí, poté vyklopíme těsto na vál posypaný moukou a v ruce párkrát prohněteme. Když se těsto už vůbec nelepí, rozválíme ho na silnější plát, který propícháme špičkou nože. Z plátu nožem krájíme plátky cca 2 mm široké, z každého plátku tvarujeme preclík, preclíky pokládáme na připravený plech.
- 2Nakonec každý preclík potřeme vyšlehaným vejcem s trochou vody a posypeme sezamem.
- 3Preclíky pečeme zhruba 30 minut do zlatohněda.
- 4Hotové preclíky rozložíme na mřížku a necháme vyschnout.