Sezónní zelenina smažená

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těsto - dáme do mísy mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr, olej a vodu. Vymícháme hladké těsto. Bude-li třeba, přidáme trochu vody. Necháme v lednici 30 minut vychladit.
  • 2
    Do pánve vložíme přísady na omáčku - cukr, sójovou omáčku, jablečný ocet, sherry, škrobovou moučku a zázvor. Povaříme, dokud nebude směs hladká a nezhoustne.
  • 3
    Veškerou zeleninu a houby nakrájíme. Ve woku rozehřejeme olej, obalíme jednotlivé kusy zeleniny v těstíčku a 2 minuty smažíme, dokud nebudou zlaté a křupavé. Poté necháme okapat.
  • 4
    Ozdobené střapečky podáváme s nasekanou jarní cibulkou na ohřátém tácu s omáčkou, do které se kousky zeleniny namáčejí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.