Sezónní zelenina smažená
55 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůCuketa
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaCukr moučkový
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceOcet jablečný
- 4lžíceSherry brandy
- 3lžíceCibulka jarní
- 100gramůKvěták
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto - dáme do mísy mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr, olej a vodu. Vymícháme hladké těsto. Bude-li třeba, přidáme trochu vody. Necháme v lednici 30 minut vychladit.
- 2Do pánve vložíme přísady na omáčku - cukr, sójovou omáčku, jablečný ocet, sherry, škrobovou moučku a zázvor. Povaříme, dokud nebude směs hladká a nezhoustne.
- 3Veškerou zeleninu a houby nakrájíme. Ve woku rozehřejeme olej, obalíme jednotlivé kusy zeleniny v těstíčku a 2 minuty smažíme, dokud nebudou zlaté a křupavé. Poté necháme okapat.
- 4Ozdobené střapečky podáváme s nasekanou jarní cibulkou na ohřátém tácu s omáčkou, do které se kousky zeleniny namáčejí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.