Shaffhausenský koláč

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále smícháme mouku s máslem a vypracujeme drobenku. Postupně přiléváme vodu a hněteme těsto do hladka. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici 1 hodinu odpočinout.
  • 2
    Z odpočinutého těsta vyválíme plát, který rozložíme do dortové formy, posypeme nasekanými mandlemi a kostičkami z oloupaných, nakrájených jablek pokapaných citronovou šťávou. Nakonec vše zalijeme 30 g rozpuštěného másla a pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Bohatě posypeme skořicovým cukrem a pečeme dalších 10 minut. Zatím v rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme do něj maizenu a krátce povaříme, už odstavené zalijeme smetanou a důkladně rozmícháme. Zvlášť utřeme do pěny vejce a žloutek s cukrem a vanilkovým cukrem a postupně všleháme máslovou směs. Krém nalijeme na upečený koláč a rozetřeme. Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.