Sicilské cannoli
60 min.
Ingredience
- 500gramůSýr Ricotta
- 200mililitrůVíno červené
- 50gramůČokoláda hořká
- 2lžíceKompot pomerančový
- 5lžicOlej stolní
- 40gramůSádlo škvařené
- 25gramůCukr krupice
- 150gramůCukr moučkový
- 50gramůPistácie
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Na těsto smícháme v míse mouku, rozpuštěné sádlo, víno a cukr, vypracujeme hladké těsto a necháme chvíli odpočinout.
- 2Poté vyválíme tenký plát, vykrojíme z něj kolečka o průměru cca 8cm a navineme na nerezové trubičky. Důkladně přimáčkneme.
- 3Trubičky osmažíme v rozpáleném oleji dokřupava, necháme vychladnout a okapat na papírové utěrce.
- 4Na náplň nasekáme čokoládu a pistácie na kusky. Z ricotty a moučkového cukru vyšleháme krémovou pěnu, přidáme čokoládu, pomerančový kompot a polovinu pistácií.
- 5Směsí naplníme trubičky, jednu stranu namočíme do zbytku nasekaných pistácií a druhou do pomerančového kompotu. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
- 6Můžeme servírovat se zmrzlinou nebo dozdobit karamelem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.