Sicilské cannoli

60 min.
Itálie

Ingredience

    • 500gramůSýr Ricotta
    • 200mililitrůVíno červené
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 2lžíceKompot pomerančový
    • 5lžicOlej stolní
    • 40gramůSádlo škvařené
    • 25gramůCukr krupice
    • 150gramůCukr moučkový
    • 50gramůPistácie
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na těsto smícháme v míse mouku, rozpuštěné sádlo, víno a cukr, vypracujeme hladké těsto a necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    Poté vyválíme tenký plát, vykrojíme z něj kolečka o průměru cca 8cm a navineme na nerezové trubičky. Důkladně přimáčkneme.
  • 3
    Trubičky osmažíme v rozpáleném oleji dokřupava, necháme vychladnout a okapat na papírové utěrce.
  • 4
    Na náplň nasekáme čokoládu a pistácie na kusky. Z ricotty a moučkového cukru vyšleháme krémovou pěnu, přidáme čokoládu, pomerančový kompot a polovinu pistácií.
  • 5
    Směsí naplníme trubičky, jednu stranu namočíme do zbytku nasekaných pistácií a druhou do pomerančového kompotu. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
  • 6
    Můžeme servírovat se zmrzlinou nebo dozdobit karamelem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.