Šimlena z Opavska a Hlučínska

5 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1špetkaSůl
    • 2špetkySkořice mletá
    • 1lžíceCukr krupice
    • 3lžícePovidla švestková
    • 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
40 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně rozmícháme povidla s mlékem.
  • 2
    Ochutíme solí, cukrem a skořicí.
  • 3
    Tato omáčka se nevaří a lije se studená na teplé knedlíky nebo halušky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 9. 2015
Šimlena z Opavska a Hlučínska
Znám ji již od dítěte a je velmi hutná hlavně v létě a parných dnech, kdy je ještě vyhlazená v lednici a jím ji samostatnou :-)