Šimlena z Opavska a Hlučínska
5 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2špetkySkořice mletá
- 1lžíceCukr krupice
- 3lžícePovidla švestková
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
40 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Důkladně rozmícháme povidla s mlékem.
- 2Ochutíme solí, cukrem a skořicí.
- 3Tato omáčka se nevaří a lije se studená na teplé knedlíky nebo halušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 9. 2015
Šimlena z Opavska a Hlučínska
Znám ji již od dítěte a je velmi hutná hlavně v létě a parných dnech, kdy je ještě vyhlazená v lednici a jím ji samostatnou :-)