Šimlovice s uzeným kolínkem
90 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko polotučné
- 20gramůŠvestky sušené
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 600gramůVepřové koleno uzené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1kusSkořice celá
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůPovidla švestková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky.
- 2Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme švestková povidla, sušené švestky, celou skořici a rozšleháme. Necháme vařit 30 minut.
- 3Pak skořici vyndáme, přilijeme mléko a ochutíme cukrem.
- 4Uvařené koleno vykostíme, naporcujeme a přeléváme omáčkou.
- 5K příloze podáváme bramborové šišky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.