Šípková omáčka s jíškou
60 min.
Ingredience
- 150gramůŠípky sušené
- 100mililitrůVíno červené
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOcet vinný
- 3kusyNové koření celé
- 3kusyPepř černý celý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5kusSkořice celá
- Na jíšku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
16 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé šípky očistíme a v hrnci zalijeme vodou. Přimícháme víno, ocet, skořici, pepř, nové koření, citronovou šťávu, cukr a vaříme na mírném plameni, až se šípky rozvaří.
- 2Do omáčky zašleháme jíšku, alespoň čtvrt hodiny povaříme a přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.