Široké nudle s jarní cibulkou a houbami
45 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 140gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 6kusůCibule
- 1lžícePetržel kudrnka
- 180gramůSýr Čedar
- 80gramůRajčata sušená sterilovaná
- 240gramůShiitake houby
- 1,3decilitryVíno bílé
- 1,4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 5lžicOlej slunečnicový
- 2lžíceHrozinky
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
49 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vařit 2-3 litry vody s 1 lžičkou soli a lžící oleje. Nudle uvaříme podle návodu na zkus, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme zpět do hrnce. Přidáme k nim 1.5 lžíce rozpuštěného másla, promícháme a uchováme teplé.
- 2Očistíme a omyjeme jarní cibulky, nakrájíme na kroužky. Petrželku kudrnku opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme a dáme do misky. Velké hrozinky omyjeme, scedíme a rozkrájíme na poloviny. Sušená rajčata pokrájíme na kousky. Houby Shiitake očistíme, omyjeme a osušíme, pak je rozkrájíme na poloviny.
- 3V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) s olejem (2 lžíce) zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní hrozinky a sušená rajčata, promícháme a společně smažíme asi 1 minutu, přilijeme bílé víno a pomalu vaříme 3-4 minuty. Pak přidáme houby, přimícháme smetanu a pomalu vaříme do zhoustnutí přibližně dalších 5 minut. Dochutíme solí (0.5-1 lžička) a pepřem.
- 4Houby s cibulkou přidáme do hrnce s těstovinami, promícháme, každou porci posypeme petrželkou, sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.