Široké nudle s pórkem, šunkou a sýrem
65 min.
Ingredience
- Vařené těstoviny
- 4litryVoda pitná
- 1,5lžíceSůl
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůTagliatelle
- 200gramůSlanina vepřová
- 1kusPórek
- 200gramůdušená šunka výběrová 85%masa
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 2lžíceMajoránka čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
46 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 4 l vody s 1.5 lžicí soli. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní italské široké nudle (taglitelle). Vaříme je podle návodu, přibližně 11 minut. Uvařené nudle scedíme, necháme okapat a v míse je promícháme s kvalitním olivovým olejem.
- 2Troubu si předehřejeme na 200°C. Než se uvaří nudle, očistíme si pórek, nakrájíme ho na kolečka, plátky šunky pokrájíme na proužky dlouhé asi 3-4cm a široké 1cm. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.
- 3V zapékací míse na plotně osmažíme dozlatova slaninku, přidáme k ní pórek a šunku. Za stálého míchání oboje smažíme asi 5-7 minut. Pak zapékací mísu odstavíme z plotny, vyklopíme do ní široké nudle, ochutíme je čerstvou majoránkou, podle chuti dosolíme, opepříme a promícháme.
- 4V hrnečku rozšleháme vejce se smetanou a solí. Tím přelijeme široké nudle, posypeme je sýrem a dáme do trouby zapéct. Pečeme je přibližně 25-35 minut do doby, až budou mít zlatou až zlatohnědou křupavou kůrku.
- 5Zapečené italské široké nudle (tagliatelle) podáváme ihned. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.