Široké nudle s pórkem, šunkou a sýrem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
46 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu 4 l vody s 1.5 lžicí soli. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní italské široké nudle (taglitelle). Vaříme je podle návodu, přibližně 11 minut. Uvařené nudle scedíme, necháme okapat a v míse je promícháme s kvalitním olivovým olejem.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Než se uvaří nudle, očistíme si pórek, nakrájíme ho na kolečka, plátky šunky pokrájíme na proužky dlouhé asi 3-4cm a široké 1cm. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.
  • 3
    V zapékací míse na plotně osmažíme dozlatova slaninku, přidáme k ní pórek a šunku. Za stálého míchání oboje smažíme asi 5-7 minut. Pak zapékací mísu odstavíme z plotny, vyklopíme do ní široké nudle, ochutíme je čerstvou majoránkou, podle chuti dosolíme, opepříme a promícháme.
  • 4
    V hrnečku rozšleháme vejce se smetanou a solí. Tím přelijeme široké nudle, posypeme je sýrem a dáme do trouby zapéct. Pečeme je přibližně 25-35 minut do doby, až budou mít zlatou až zlatohnědou křupavou kůrku.
  • 5
    Zapečené italské široké nudle (tagliatelle) podáváme ihned. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.