Široké nudle zelené
25 min.
Ingredience
- 2lžíceŠpenátový protlak mražený
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme tužší nudlové těsto z mouky, másla, vajec a rozmrazeného špenátového protlaku. Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 bochánky a vyválíme placky 1 mm vysoké. Necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy zhruba 4 cm široké a z nich krájíme nudle široké 0,5 cm. Ihned je zaváříme v osolené vodě asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.