Sirup z čerstvých ostružin

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
7 g
Cukr
106 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
  • 2
    Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme. Jakmile směs začne znovu vařit, přisypeme kyselinu citronovou a sebereme pěnu vzniklou na povrchu.
  • 3
    Sirup ihned rozdělíme do vymytých lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.