Sirup z čerstvých ostružin
45 min.
Ingredience
- 2litryOstružiny
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
7 g
Cukr
106 g
Postup přípravy
- 1Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
- 2Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme. Jakmile směs začne znovu vařit, přisypeme kyselinu citronovou a sebereme pěnu vzniklou na povrchu.
- 3Sirup ihned rozdělíme do vymytých lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.